A térség látványosságai

Bakancsos túra? A Ság-hegy, a Somló és a Kőszegi hegység dombjai várják Önöket. Kiépített és kitáblázott kiránduló utak, pihenőhelyek, akár autóval is megközelíthető hegyi ösvények rengetege. Járt már az Írottkőn? Ismeri a Ság-hegy kráterének titkát? A Ság-hegy a balatoni vulkánsor legnyugatibb tagja A sajátos helyi klíma energiával tölt fel, az épített kirándulóösvény pedig minden érdekességhez elvezeti Önt. Töltődjön fel a környék hegyeinek kiváló levegőjével!

Vagy inkább szárnyalni szeretne? Tokorcson, Sárvár közelében egy kis reptér várja a repülés szerelmeseit, háromszemélyes kisgéppel, sárkányrepülővel. És ha a repülés után megéheznének, magyaros étterem, ebéd után pedig squash vagy tekepálya is szórakoztatja a mozgásra vágyókat.

Kellemes egynapos kirándulásokat lehet tenni a környéken is. Szombathely különösen gazdag római emlékekben és barokk látnivalókban. Gyermekes családoknak felejthetetlen élményt nyújt a Kalandváros – ami igazi játékbirodalom.

 A Savaria Történelmi Karnevál valódi történelmi időutazás, ahol a látogatók megismerhetik a 2000 éves város régmúltját, Savaria történelmét. A várost kelta harcosok, római katonák, gladiátorok, íjászok, mutatványosok, gólyalábasok hada népesíti be. Számos rendezvény, vásári hangulat, hetedhét országra szóló vigasság vár kicsiket és nagyokat.

Kőszeg a régió ékszerdoboza. Zegzugos utcái, kedves házacskái valósággal magával ragadják a látogatókat. A friss és tiszta levegőn mindenkinek jól esik egy séta az Írottkőhöz, a Hétforráshoz, az óház kilátóhoz vagy akár a Steier házakhoz.

A sárvári gyógyvíz
Sárvár fejlődésében fontos szerepet kapott a természeti kincsre alapozott gyógy-idegenforgalom.
Ritkaságnak számít, hogy egy kisvárost kétféle gyógyvízzel ajándékozzon meg a természet, Sárvár ilyen!
Sárvár. A történelem fényei és árnyai
Sárvár hazánk egyik kedvelt, nagy múltú fürdőhelye. Nyugat-Dunántúl szívében, gyönyörű természeti környezetben, a Rába völgyében, a Kemeneshát dombjai között fekszik.
A sárvári Nádasdy-vár
A sárvári vár ma elválaszthatatlanul hozzá tartozik a város látképéhez, sőt annak jelképe. A vár ura egyben a város ura is volt, de a királyok által többször megerősített kiváltságlevelek megfelelő lehetőséget adtak a város lakóinak érdekeik érvényesítésére.
Nádasdy Ferenc Múzeum
A sárvári múzeum egyedülálló dísztermével, gyönyörű szalonjaival, Magyarország első és egyetlen Huszár kiállításával várja vendégeit.